SivukarttaPalaute
FIN   
 
Soita meille:
(0) 504390310
ETUSIVU
PALVELUT
YRITYKSESTÄ
KUMPPANIT
S.M.A.R.T. - korjaus Nahka Nahan huolto Verhoomo So Pure nanoteknologia
Mikä on nahka ?
Nahan elämänkulku !
Nahan värjäys !
Nahan korjaus


Miten Te löysitte meidät?
Mikä on nahka ?      L�het� yst�v�lle!    Tulosta

Mitä tiedät nahasta?

Nahkamateriaalin tunnistaa melkein jokainen meistä. Mutta minkälainen nahkatyyppi ja minkälainen eläin sen on ”uhrannut”, sitä ei yleensä tiedetä. Tämän tiedotusmateriaalin lukemisen jälkeen tiedät nahasta enemmän kuin 99% koko väestöstä. 
Nahka koostuu kollageenikuiduista. Kollageeni on valkuainen ja jokainen kollageenikuitu koostuu 2 miljoonasta fibrillistä eli pienestä kuidusta. Parkittu nahka sisältää nahkatyypistä ja parkitsemisen menetelmästä riippuen 45-75 % nahkaosia, 8-45 % parkkiaineita, 1-25% rasvaa, max. 3% väriaineita ja pigmenttejä sekä 8-15% kosteutta. Kasvikunnasta peräisin olevien parkkiaineiden käytössä niiden osuus nahan koostumuksessa on max. 30%

 

Nahkaa käytetään pääasiallisesti jalkineiden, vaatteiden, kalusteiden, ajoneuvojen, kassien ja vöiden osissa. Joka vuosi tuotetaan n. 500 000 tonnia eli n. 1,5 miljardia neliömetriä nahkaa. Nahka on luonnontuotetta, kulumista kestävää ja lämmintä. Jos vertaillaan sitä muihin vaihtoehtoisiin materiaaleihin, nahalla on myös tiettyjä teknisiä etuja. Yhdessä grammassa nahan päällyspinnan kerroksien määrä on max. 300 m2. Yksikään nahkaa korvaava materiaali ei pysty saavuttamaan samoja ominaisuuksia. Mainitun ominaisuuden ansiosta nahka pystyy imemään max. 30% vettä ilman materiaalin muuttumista kosteaksi (riippuen lämpötilasta ja ilmankosteudesta). Nahka pitää kosteutta materiaalin sisäkerroksissa ja antaa kosteuden höyrystyä päällikerroksen kautta. Näitä ominaisuuksia ei muilla tekstiileillä ole. Nahan käyttäminen jalkineiden, vaatteiden tai käsineiden valmistukseen tarjoaa täten ymmärrettävän edun ja sen tuloksena on sen käyttäjilleen antama mukavuus.
 

   
   

 

 

 

 

edge team